Prevencija

Pravilno održavanje oralne higijene

Najvažniju ulogu u održavanju oralne higijene imaju osnovna sredstva za čišćenje. To su: zubna četkica, pasta za zube i konac te pomoćna sredstva za održavanje oralne higijene kao što su razne otopine za ispiranje, tuš za zube, interdentalne četkice i sl. Profesionalno čišćenje zubnog kamenca je najčešće potrebno napraviti jednom do dva puta godišnje, a ovisno o individualnim potrebama u nekim slučajevima i češće.

Pošalji upit

Profesionalno čišćenje zubnog kamenca

Dodatno održavanje oralne higijene se provodi profesionalnim čišćenjem, što uključuje čišćenje zubnog kamenca, pjeskarenje, poliranje zubi i impregnaciju zubi. Čišćenje zubnog kamenca i pjeskarenje zubi spada u neinvazivne, potpuno sigurne i bezbolne postupke čišćenja zubi. Ukoliko se zubne naslage ne uklone pravovremeno javljaju se problemi. Nakupljajući se u slojevima postaju prijetnja zdravim zubima i desnima, a ponajprije zubnoj caklini koju prvu napadaju. Održavanje oralne higijene prvi je i najvažniji korak za zdravlje Vaše oralne šupljine!

Pošalji upit

Redovite kontrole

Na kontrole je potrebno dolaziti dva puta godišnje, odnosno svakih 6 mjeseci. U periodu od 6 mjeseci se može pravodobno otkriti karijes koji se u tom slučaju na vrijeme može sanirati.

Pošalji upit